INZERCE
Zdroj: TeresaKasprzycka from Getty Images
Vánoční rybí polévka z kapra
Vánoční rybí polévka z kapra je v naší rodině nedílnou součástí Štědrého večera již celé generace.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 Kosti a hlava z kapra
- 2 kus mrkve
- 1 kus celer
- Přísadka na polévku
- 2 stroužky česneku
- petrželová nať
- sůl a pepř dle chuti
- 2 Lžíce masla
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Vezměte kost a hlavu z kapra (ideálně již od filéovaného kapra), umyjte je a důkladně očistěte.
2. Krok
Na hrnec o velikosti cca 5 litrů, ve kterém budete polévku vařit, dejte rozehřát 2 lžíce másla. Přidejte na kosti a hlavu a nechte je orestovat. To jim dodá na chuti.
3. Krok
Následně kosti a hlavu zalejte vodou, přidejte očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a přísadku na polévku. Nechte pomalu probublávat 1,5 hodiny. Během vaření pravidelně sbírejte pěnu, aby byla polévka co nejčistší.
4. Krok
Po uplynutí doby sceďte vývar přes jemné síto a vraťte ho zpět do kastrolu. Dochutíte lžičkou soli, pepřem a utřenými stroužky česneku.