INZERCE
Vánoční kapustnica se smetanou a vejcem
Klasické vánoční jídlo, které nesmí chybět na žádném slovenském vánočním stole.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Zelná polévka:
- 500 g kysané zelí
- 1 kus Domácí klobása
- 2 hrst sušené houby
- 2 l voda
Pro mazání:
- 3 pl olej
- 2 pl mouka hladká speciální
- 250 ml šlehačková smetana
- 4 kus vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Do hrnce vložíme kyselé zelí a s trochou kyselé vody. Přidáme k němu sušené houby, které jsme namáčeli chvíli ve vodě.
2. Krok
Klobásu nakrájíme na kolečka.
3. Krok
Vše zalijeme vodou a vaříme do měkka.
4. Krok
Jíšku připravíme z oleje, mouky a šlehačky. Zahustíme jí zelňačkou.
5. Krok
Pomalu do něj přidáme rozklepaná vejce a po 10 minutách kapustnici odstavíme.