INZERCE
Zdroj: ReDunnLev from Getty Images
Vánočka z domácí pekárny
Pokud máte domácí pekárnu, příprava vánočky pro vás bude hračka.
INZERCE
Ingredience
porce
1
Hlavní ingredience
- 500 g hladká mouka
- 100 g máslo
- 2 kus vejce
- 80 g cukr
- 250 ml mléko
- 30 g čerstvé droždí
- 1⁄2 lžíce sůl
- 1 kus vanilkový lusk
Obložení
- 1 kus žloutek na potření
- 1 lžička mléko na potření
- 50 g rozinky
- 50 g Mandle na posypání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, sůl a vyškrabeme semena z vanilkového lusku. Vše promícháme.
2. Krok
Ve druhé míse rozmixujeme mléko s droždím a necháme pár minut kvasit.
3. Krok
Do mísy s moukou vložíme vykvašené droždí s mlékem, rozpuštěné máslo a vejce. Všechno promícháme.
4. Krok
Těsto zpracujeme v pekárně na program 'těsto'.
5. Krok
Hotové těsto rozdělíme na 4 části a upleteme vánočku.
6. Krok
Vánočku potřeme směsí žloutku a mléka, posypeme rozinkami a mandlemi.
7. Krok
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut.