Zdroj: Maliflower73 via Getty Images
Vajíčková polévka, jakou dělávala babička za 30 minut
Vajíčková polévka je jedna z nejjednodušších a zároveň nejchutnějších polévek, které jsem kdy uvařila. Je rychlá a nenáročná na přípravu, zdravá a bohatá na bílkoviny. Tento recept jsem se naučila od své babičky a od té doby jsem ho k radosti své rodiny připravila nesčetněkrát. Hlavními ingrediencemi jsou samozřejmě vejce, k tomu jemné koření a lahodná zelenina.
Ingredience
- 1 velké Cibule
- 1 l zeleninový vývar
- 1 velké mrkev
- 2 velké Brambory
- 4 Vejce
- 3 KL Jemně nasekaná petržel
- sůl a pepř podle chuti
- 2 KL rostlinný olej
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu receptu na vaječnou polévku oloupejte cibuli, mrkev a brambory. Rád nakrájím brambory a mrkev na zhruba stejně velké kostky, aby se vařily současně.
Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní. Tím cibule zkaramelizuje a dodá polévce sladký nádech.
Nyní přidejte mrkev a brambory a smažte je, dokud trochu nezměknou.
Do pánve nalijte zeleninový vývar a přiveďte ho k varu. Polévku nechte 15 minut vařit, dokud zelenina zcela nezměkne. Zkuste kousek zeleniny rozpůlit vidličkou, abyste zkontrolovali její propečenost.
Zatímco se polévka vaří, rozšlehejte v míse vejce. Postupujte opatrně, abyste zabránili prasknutí skořápek. Vejce lehce rozšlehejte.
Když je zelenina uvařená, polévku rozmixujte metličkou a pomalu do ní vlijte vejce. Tím se v polévce vytvoří krásné vaječné nitě.
Odstavte vaječnou polévku z ohně a dochuťte ji solí, pepřem a petrželkou. Vyzkoušejte lžíci a upravte koření podle chuti.
A voilà - vaječná polévka je hotová! Nejlépe chutná čerstvě připravená, ale můžete ji samozřejmě také skladovat a ohřát později.