Zdroj: Freepik
Uzené tažené vepřové
Toto uzené tažené vepřové se vaří pomalu a při nízké teplotě, aby bylo extra jemné, poté se smíchá se smoky, kyselou omáčkou. Perfektní jídlo, které potěší všechny na jakékoliv BBQ párty.
Ingredience
Vepřové maso a rub
- 4 kg Bez kosti vepřové plecko
- 3 polévková lžíce hnědý cukr
- 2 polévková lžíce červená paprika
- 1 polévková lžíce černý pepř
- 1 polévková lžíce sůl
BBQ omáčka
- 2 šálky kečup
- 1 šálek jablečný ocet
- 1 šálek hnědý cukr
- 2 polévková lžíce Omáčka Worcestershire
- 1 lžíce tekutý kouř
Nejnovější letáky
Postup
Připravte vepřové maso tak, že ho osušíte a potřete směsí hnědého cukru, papriky, černého pepře a soli. Nechejte odpočívat alespoň jednu hodinu v lednici.
Předehřejte kuřák na 225 °F (107 °C).
Uzené vepřové rameno až do doby, kdy teploměr vložený do nejtlustší části ukáže 195°F (91°C), asi 8-10 hodin.
Vyjměte vepřové z udírny a nechte ho odpočívat 15 minut, pak vepřové roztrhejte na kousky pomocí vidliček.
Zatímco vepřové odpočívá, připravte BBQ omáčku kombinací kečupu, jablečného octa, hnědého cukru, worcestershireské omáčky a tekutého kouře v pánvi. Povařte na středním ohni, dokud se cukr nerozpustí.
Přidejte vepřové a BBQ omáčku a dobře promíchejte, dokud není maso úplně pokryté.
Podávejte kouřené trhané vepřové na housce s coleslaw salátem a užívejte si své domácí BBQ hostinu.