INZERCE

Zdroj: Master_Video from Getty Images

Uzená domácí klobása

Dokonalá domácí uzená klobása, která chutná lépe než ta z obchodu.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 2 kg vepřového masa Přidáno do
  • 200 g Slanina Přidáno do
  • 3 pl Soli Přidáno do
  • 2 pl Mletá červená paprika Přidáno do
  • 1 kl Mletý černý pepř Přidáno do
  • 5 hřebíček Česnek Přidáno do
  • 1 m Střeva na klobásy Přidáno do
  • voda Přidáno do
INZERCE

Postup

360 min.
1. Krok

Nejprve je třeba maso očistit od šlach a nakrájet na menší kousky. Poté se umele na masovém strojku společně se slaninou. Zvolte co nejhrubší kotouč, aby klobása nebyla příliš měkká. Tenká klobása se při uzení rychleji vysuší a může být tvrdá.

2. Krok

Do masové směsi přidejte stroužky česneku prolisované lisem. Osolte, přidejte papriku, dobře promíchejte a nechte odležet v chladničce alespoň 24 hodin.

3. Krok

Druhý den připravte střívka na plnění. Naplňte je masovou směsí pomocí masových náplní. Dávejte pozor, abyste je nenaplnili příliš - střívka by se mohla protrhnout.

4. Krok

Klobouk pevně zavažte. Poté jej vložte do hrnce s vodou a vařte 1,5 hodiny. Po uvaření nechte klobásu vychladnout.

5. Krok

Nakonec ji udíme na mírném ohni (70-80 °C) 2-3 hodiny, dokud nezíská pěknou zlatohnědou barvu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty