Zdroj: Master_Video from Getty Images
Uzená domácí klobása
Dokonalá domácí uzená klobása, která chutná lépe než ta z obchodu.
Ingredience
- 2 kg vepřového masa
- 200 g Slanina
- 3 pl Soli
- 2 pl Mletá červená paprika
- 1 kl Mletý černý pepř
- 5 hřebíček Česnek
- 1 m Střeva na klobásy
- voda
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve je třeba maso očistit od šlach a nakrájet na menší kousky. Poté se umele na masovém strojku společně se slaninou. Zvolte co nejhrubší kotouč, aby klobása nebyla příliš měkká. Tenká klobása se při uzení rychleji vysuší a může být tvrdá.
Do masové směsi přidejte stroužky česneku prolisované lisem. Osolte, přidejte papriku, dobře promíchejte a nechte odležet v chladničce alespoň 24 hodin.
Druhý den připravte střívka na plnění. Naplňte je masovou směsí pomocí masových náplní. Dávejte pozor, abyste je nenaplnili příliš - střívka by se mohla protrhnout.
Klobouk pevně zavažte. Poté jej vložte do hrnce s vodou a vařte 1,5 hodiny. Po uvaření nechte klobásu vychladnout.
Nakonec ji udíme na mírném ohni (70-80 °C) 2-3 hodiny, dokud nezíská pěknou zlatohnědou barvu.