Zdroj: keko64 from Canva
Univerzální pudinkový krém
Všestranný pudinkový krém se hodí nejen k plnění dortů nebo koláčů, ale také k přípravě rychlých dezertů.
Ingredience
- 1 l Mléko
- 8 pl Cukr
- 3 Balíčky Vanilkový pudinkový prášek
- 100 g Máslo
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Mléko dejte do většího hrnce a začněte ho pomalu zahřívat.
Do mléka přidejte cukr a špetku soli. Vše promíchejte, ale dávejte pozor, aby se mléko příliš rychle nezahřálo, a často ho míchejte, aby se cukr na dně hrnce nepřipálil.
Když se cukr v mléce zcela rozpustí, přidejte pudinkový prášek. Je důležité, abyste prášek přidávali do teplého, nikoli vařícího mléka.
Pudinkový krém nechte za stálého míchání vařit na mírném ohni asi 10 minut.
Když krém začne houstnout, přidejte máslo a důkladně promíchejte. Máslo dodá krému hladkost a bohatou chuť.
Hotový krém stáhněte z ohně a ještě několikrát ho promíchejte, aby se na povrchu nevytvořila slupka.