INZERCE
Zdroj: A_Lein from Getty Images
Tvarohovo-mrkvová bábovka
Tento recept vám pomůže vytvořit úžasnou tvarohovo-mrkvovou bábovku, která je sladká, vláčná a plná chuti. Ideální na odpolední čaj nebo jako dezert po dobrém jídle.
INZERCE
Ingredience
porce
8
Těsto
- 200 g cukr
- 4 ks vejce
- 100 ml olej
- 200 g mrkev
- 250 g cottage sýr
- 300 g hladká mouka
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 lžička vanilkový cukr
Povrch
- 50 g cukr moučka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte bábovkovou formu.
2. Krok
V míse smíchejte cukr, vejce a olej do hladka.
3. Krok
Mrkev nastrouhejte a přidejte do směsi.
4. Krok
Přidejte tvaroh a dobře promíchejte.
5. Krok
Pomalu přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Míchejte do vzniku hladkého těsta.
6. Krok
Těsto nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě asi 50 minut.
7. Krok
Bábovka by měla být zlatavá a vyndáte-li do ní špejli, měla by zůstat čistá. Nechte ji chvíli vychladnout, pak ji vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem před podáváním.