Zdroj: Irina Sergeevna from Getty Images
Tvarohové palačinky
Tyto tvarohové palačinky ráda připravuji svým dětem k snídani. Jejich příprava je neuvěřitelně snadná a jejich chuť je neméně lahodná. Vlastně vždycky dbám na to, aby byly přiměřeně nadýchané a lehké.
Ingredience
- 250 g Tvaroh
- 2 ks Vejce
- 2 lžíce Cukr
- 1⁄2 čajové lžičky Soli
- 1⁄2 čajové lžičky prášek do pečiva
- 1 hrnek Pšeničná mouka
- Fritovací olej
- Fritovací olej
Nejnovější letáky
Postup
Všechny ingredience se smíchají v míse. Podle mých zkušeností je těsto při použití ručního mixéru hladké a dobře spojené. Nezapomeňte přidat prášek do pečiva, díky kterému jsou palačinky nadýchanější. Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka.
Poté na pánvi rozehřejte olej. Nezapomeňte olej přehřát. Ideální množství na jednu palačinku je jedna velká lžíce těsta. Palačinky smažte na středním plameni, dokud nebudou z obou stran zlatavé. Lívance bych neotáčel příliš brzy, protože by se mohly rozpadnout. Nakonec palačinky podávejte s libovolnou zálivkou.