Tvarohové koláčky bez kynutí
Pokud je tvaroh součástí vašich ledničkových zásob, toto je skvělý recept na jeho využití. Rychlý, chutný a nenáročný.
Ingredience
Šišky
- 200 g cottage sýr
- 2 kus vejce
- 1 kus Cukr s mandlovou příchutí
- 1 polévková lžíce třtinový cukr v prášku
- 50 g bílý jogurt
- 50 ml rum
- tatarská omáčka
- 380 g špaldová mouka
Tlustý
- 2 kus vaječné bílky
- 80 g moučkový cukr
- podle chuti jahodový džem
Nejnovější letáky
Postup
Ve mísce smícháme vajíčka metličkou s oběma cukry, postupně přidáme rum, jogurt, tvaroh a promícháme.
V druhé míse smícháme mouku s vinným kamenem, přidáme ji do tekuté směsi a promícháme.
Přesuneme těsto na pracovní desku, zpracujeme nelepivé těsto a poté ho vyválíme na tloušťku cca 1cm. Z těsta vykrajujeme kruhy, které necháme odpočívat, dokud nám v pánvi nezahřeje olej na smažení.
Do předehřátého oleje opatrně vkládáme vykrojené kroužky a opečeme je z obou stran do zlata. Ještě teplé je můžeme obalit ve vanilkovém cukru.
Jahodová pěna - v míse vyšlehejte bílky s moučkovým cukrem do zhoustnutí a pak po lžících přidávejte džem, abyste dosáhli požadované jahodové chuti pěny. (Pokud se obáváte syrových bílků, můžete bílky s cukrem před mixováním míchat nad párou, dokud se cukr nerozpustí).