INZERCE

Zdroj: Pixabay

Tvarohové knedlíky podle Pauluse

Tradiční české jídlo, které je oblíbené mezi lidmi všech věkových kategorií. Tvarohové knedlíky jsou měkké, vláčné a velmi chutné. Ideální na nedělní oběd nebo jako zvláštní pokrm pro hosty.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g polohrubé mouky Přidáno do
  • 500 g cottage sýr Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • Trocha mléka Přidáno do
  • cukr podle chuti Přidáno do
  • drobenka (polohrubá mouka a máslo) Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce, špetku soli a tvaroh.

2. Krok

Zpracováváme směs do hladkého těsta. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka.

3. Krok

Z těsta tvarujeme knedlíky, pokládáme je na pomoučněný prkénko a necháme chvíli odpočinout.

4. Krok

Mezitím si ve vodní lázni připravíme drobenku z mouky a másla.

5. Krok

Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.

6. Krok

Po uvaření knedlíky vyjmeme, opláchneme vodou a posypeme připravenou drobenkou.

7. Krok

Podáváme je s cukrem nebo ovocným kompotem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty