INZERCE

Zdroj: Pixabay

Tvarohové knedlíky podle Pauluse

Tradiční české jídlo, které je oblíbené mezi lidmi všech věkových kategorií. Tvarohové knedlíky jsou měkké, vláčné a velmi chutné. Ideální na nedělní oběd nebo jako zvláštní pokrm pro hosty.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g polohrubé mouky Přidáno do
  • 500 g cottage sýr Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • Trocha mléka Přidáno do
  • cukr podle chuti Přidáno do
  • drobenka (polohrubá mouka a máslo) Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce, špetku soli a tvaroh.

2. Krok

Zpracováváme směs do hladkého těsta. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka.

3. Krok

Z těsta tvarujeme knedlíky, pokládáme je na pomoučněný prkénko a necháme chvíli odpočinout.

4. Krok

Mezitím si ve vodní lázni připravíme drobenku z mouky a másla.

5. Krok

Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.

6. Krok

Po uvaření knedlíky vyjmeme, opláchneme vodou a posypeme připravenou drobenkou.

7. Krok

Podáváme je s cukrem nebo ovocným kompotem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2770 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1364 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty