INZERCE
Zdroj: Pixabay
Tvarohové knedlíky podle Pauluse
Tradiční české jídlo, které je oblíbené mezi lidmi všech věkových kategorií. Tvarohové knedlíky jsou měkké, vláčné a velmi chutné. Ideální na nedělní oběd nebo jako zvláštní pokrm pro hosty.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g polohrubé mouky
- 500 g cottage sýr
- 2 vejce
- špetka soli
- Trocha mléka
- cukr podle chuti
- drobenka (polohrubá mouka a máslo)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce, špetku soli a tvaroh.
2. Krok
Zpracováváme směs do hladkého těsta. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka.
3. Krok
Z těsta tvarujeme knedlíky, pokládáme je na pomoučněný prkénko a necháme chvíli odpočinout.
4. Krok
Mezitím si ve vodní lázni připravíme drobenku z mouky a másla.
5. Krok
Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.
6. Krok
Po uvaření knedlíky vyjmeme, opláchneme vodou a posypeme připravenou drobenkou.
7. Krok
Podáváme je s cukrem nebo ovocným kompotem.