INZERCE

Tvarohová žemlovka

Žemlovka s tvarohem je tradiční česká sladká pochoutka, kterou si oblíbíte pro její jednoduchou přípravu a výbornou chuť. Je pečena ve formě a připravena z tvarohu, starých rohlíků a vajec. Tuto dezertovou verzi můžete podávat středně sladkou nebo dosladit podle svého gusta.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Střední rohlíky Přidáno do
  • 1 l mléka Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 3 Lžíce cukru Přidáno do
  • 1 bal vanilkového cukru Přidáno do
  • 500 g polotučného tvarohu Přidáno do
  • Máslo na vymazání pekáče Přidáno do
  • strouhanka na vysypání pekáče Přidáno do
  • trochu másla a cukru k posypání hotové žemlovky Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Rohlíky nahrubo nakrájejte a dejte do mísy. Přelijte je mírně ohřátým mlékem a nechte chvilku nabobtnat.

2. Krok

Mezitím si vymažte pekáč máslem a vysypte ho strouhankou. Také rozklepněte vajíčka, oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte do pevného sněhu.

3. Krok

K nabobtnalým rohlíkům přidejte tvaroh, žloutky, cukr a vanilkový cukr. Dobře promíchejte. Nakonec do směsi opatrně zašlehejte tuhý sníh z bílků.

4. Krok

Tvarohovou směs vlijte do vymazaného pekáče a hladce ji rozprostřete. Žemlovku posypte trochou cukru a pokud máte rádi, můžete ji ještě ozdobit kousíčky másla.

5. Krok

Pekáč dejte do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě 180 stupňů zhruba 35 minut, dokud nebude žemlovka pevná a na povrchu zlatavě hnědá.

6. Krok

Žemlovku nechejte trochu vychladnout, poté ji můžete nakrájet na porce, přidat jablka a podávat. Dobrou chuť! Žemlovka s jablky a tvarohem je na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Zelí

164 recepty

Dezert

1888 recepty

Těstoviny

303 recepty

Smažené

489 recepty

Oběd

2806 recepty

Dorty

318 recepty