Trhané vepřové maso se omáčkou a pečenými bramborovými dolárky
Ingredience
Nástroje
- 1 kg vepřová plec
- 2 ks cibule
- Brambory
Na marinádu
- 5 hřebíček Česnek
- 2 pl Sójová omáčka
- 1 pl Orchestr omáčka
- 1 čl Celozrnná hořčice
- 1⁄4 šálky olej
- 2 čl sůl
- 1 čl mletý černý pepř
- 1 čl mletá červená paprika
Nejnovější letáky
Postup
Den před pečením jsem si připravila maso, umyla jsem ho a osušila. Maso jsem potřela jemně hořčicí. Připravila jsem si marinádu ze všech surovin a vylila jsem ji na maso a rukama jsem ji pořádně vmasírovala. Maso jsem zakryla a nechala marinovat do druhého dne.
Druhý den před pečením jsem dala kolem masa nakrájenou cibuli na měsíčky, přikryla jsem to a dala péct na 160°C na 3 hodiny. Mezitím jsem si nakrájela brambory na mince, osolila, dala jsem na ně ještě koření na brambory a upekla jsem je na pánvi v rozpáleném oleji. Když se masíčko upeklo, přehodila jsem ho do jiné misky, kde jsem ho pak trhala dvěma vidličkami a šťávu z masa i s cibulí jsem vylila do nádoby a ponorným mixérem jsem to hezky dohladka rozmixovala a vznikla z toho skvělá jemně cibulová omáčka.