INZERCE
Třešňový kompot

Třešňový kompot

Skvělý kompot bez sterilizace, bez dlouhé práce a bez použití trouby!!! Takto odkládám kompot každý rok a je vynikající. Tento způsob jsem se naučila před 20 lety od mé maďarské sousedky :-)

INZERCE

Ingredience

porce
9
  • čerstvé třešně Přidáno do
  • cukr Přidáno do
  • voda Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Třešně očistíme a omyjeme. Dáme je do hrnce, přidáme cukr a zalijeme vodou. Můj hrnec má 7 litrů a byl plný třešní. Já jsem dala 350g krystalického cukru, ale každý si dá podle chuti. Voda se dá jen do 3/4 hrnce, ne celý hrnec, protože třešně pustí ještě vlastní šťávu. Pomalu přivedeme k varu. Třešně je třeba často míchat, ale mícháme opatrně, vždy zdola nahoru. Pokud máte velký hrnec, třešně na dně se rychleji začnou vařit a proto je třeba častěji míchat. Všechny třešně se musí úplně prohřát a změnit svou barvu. V tomto postupu vlastně třešně „nevaříme“, ale jen přivedeme k varu. Nejdůležitější je, aby se všechny třešně prohřály a voda (šťáva) začala pomalu bublat. Nakonec takto hotové třešně dáme do zavařovacích sklenic. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme úplně vychladnout. Sterilizovat není třeba, mě se nikdy nic nepokazilo.

2. Krok

A již nám zbývá jen uložit kompot do spíže a čekat, až přijde zima :-) Přeji dobrou chuť !

Třešňový kompot - krok přípravy 1
3. Krok

Třešně a cukr přidejte podle chuti * zavařovací sklenice a víčka musí být nepoškozené * pro kontrolu nechte kompot v kuchyni na stole 3-4 dny na pozorování

Třešňový kompot - krok přípravy 1
4. Krok

Další mé recepty najdete i na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Třešňový kompot - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty