INZERCE
Třešňový kompot

Třešňový kompot

Skvělý kompot bez sterilizace, bez dlouhé práce a bez použití trouby!!! Takto odkládám kompot každý rok a je vynikající. Tento způsob jsem se naučila před 20 lety od mé maďarské sousedky :-)

INZERCE

Ingredience

porce
9
  • čerstvé třešně Přidáno do
  • cukr Přidáno do
  • voda Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Třešně očistíme a omyjeme. Dáme je do hrnce, přidáme cukr a zalijeme vodou. Můj hrnec má 7 litrů a byl plný třešní. Já jsem dala 350g krystalického cukru, ale každý si dá podle chuti. Voda se dá jen do 3/4 hrnce, ne celý hrnec, protože třešně pustí ještě vlastní šťávu. Pomalu přivedeme k varu. Třešně je třeba často míchat, ale mícháme opatrně, vždy zdola nahoru. Pokud máte velký hrnec, třešně na dně se rychleji začnou vařit a proto je třeba častěji míchat. Všechny třešně se musí úplně prohřát a změnit svou barvu. V tomto postupu vlastně třešně „nevaříme“, ale jen přivedeme k varu. Nejdůležitější je, aby se všechny třešně prohřály a voda (šťáva) začala pomalu bublat. Nakonec takto hotové třešně dáme do zavařovacích sklenic. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme úplně vychladnout. Sterilizovat není třeba, mě se nikdy nic nepokazilo.

2. Krok

A již nám zbývá jen uložit kompot do spíže a čekat, až přijde zima :-) Přeji dobrou chuť !

Třešňový kompot - krok přípravy 1
3. Krok

Třešně a cukr přidejte podle chuti * zavařovací sklenice a víčka musí být nepoškozené * pro kontrolu nechte kompot v kuchyni na stole 3-4 dny na pozorování

Třešňový kompot - krok přípravy 1
4. Krok

Další mé recepty najdete i na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Třešňový kompot - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

114 recepty

Masové pokrmy

1270 recepty

Smažené

472 recepty

Oběd

2562 recepty

Levná jídla

626 recepty

Cuketa

88 recepty

Pomazánky

168 recepty

Borůvky

53 recepty

Hlíva

8 recepty