Třešňový koláč
Třešňový koláč je sladkým a šťavnatým dezertem, který využívá čerstvé třešně jako hlavní ingredienci, čímž vytváří osvěžující a ovocnou chuťovou kombinaci.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 100 g masla
- 100 g cukru krupice
- 1 lístek vanilkového cukru
- 1 ks vejce
- 500 g třešní
- 50 g mandlových lupínků
- 1 Lžíce hrubé mouky
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme těsto. Do mísy dáme hladkou mouku, nakrájené máslo, cukr krupici, vanilkový cukr a vejce. Všechny ingredience důkladně promícháme a vypracujeme těsto.
Těsto necháme odpočinout v chladničce minimálně na 30 minut.
Mezitím si připravíme třešně. Omyjeme je a vykostíme.
Troubu předehřejeme na cca 175°C a plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto vyválíme na pomoučeném válci a přeneseme ho na plech. Těsto rozprostřeme tak, aby zaplnilo celý plech.
Na těsto nakládáme třešně a posypeme mandlovým lupínky.
Koláč pečeme v troubě po dobu cca 35-40 minut, dokud těsto nezhnědne. Necháme vychladnout a podáváme.