Zdroj: Canva
Třešňová bublanina hrníčková
Třešňová bublanina je jednoduchý a rychlý dezert, kterým můžete oslavit sezónu třešní. Třešně se pečou společně s kynutým těstem, které vytváří skvělou bublinkovou texturu. Bublanina se podává ještě s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou.
Ingredience
- 1 hrnek polohrubé mouky
- půl hrnku cukru
- čtvrt hrnku másla
- půl hrnku mléka
- vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- půl lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 hrnky čerstvých třešní
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejte na cca 180 °C.
Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl ve velké míse.
Přidejte rozpuštěné máslo, mléko, vejce a vanilkový extrakt.
Směs důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
Vymažte formu na pečení máslem a vysypte strouhankou.
Vlijte polovinu těsta do formy.
Rozložte část třešní po povrchu těsta.
Zalijte zbytkem těsta a přidejte zbylé třešně.
Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut, nebo dokud bublanina nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
Nechte bublaninu vychladnout asi na 10 minut před servírováním.
Podávejte teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou.