INZERCE

Zdroj: Canva

Třešňová bublanina hrníčková

Třešňová bublanina je jednoduchý a rychlý dezert, kterým můžete oslavit sezónu třešní. Třešně se pečou společně s kynutým těstem, které vytváří skvělou bublinkovou texturu. Bublanina se podává ještě s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 hrnek polohrubé mouky Přidáno do
  • půl hrnku cukru Přidáno do
  • čtvrt hrnku másla Přidáno do
  • půl hrnku mléka Přidáno do
  • vejce Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu Přidáno do
  • půl lžičky prášku do pečiva Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 2 hrnky čerstvých třešní Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Troubu předehřejte na cca 180 °C.

2. Krok

Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl ve velké míse.

3. Krok

Přidejte rozpuštěné máslo, mléko, vejce a vanilkový extrakt.

4. Krok

Směs důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.

5. Krok

Vymažte formu na pečení máslem a vysypte strouhankou.

6. Krok

Vlijte polovinu těsta do formy.

7. Krok

Rozložte část třešní po povrchu těsta.

8. Krok

Zalijte zbytkem těsta a přidejte zbylé třešně.

9. Krok

Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut, nebo dokud bublanina nezměkne a nezíská zlatavou barvu.

10. Krok

Nechte bublaninu vychladnout asi na 10 minut před servírováním.

11. Krok

Podávejte teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Levná jídla

688 recepty

Zavařené

369 recepty