INZERCE

Zdroj: Canva

Trdelník

Trdelník je klasický český dezert, který vznikl ve střední Evropě a od té doby si získal oblibu po celém světě. Trdelník v překladu znamená "grilovaná roláda" a je snadné pochopit proč!

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 1 a půl hrnku hladké mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 2 Lžíce mléka Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 2 Lžíce melted butter v2 Přidáno do
  • moučkový cukr na obalení Přidáno do
  • ořechy na dozdobení např mandle Přidáno do
  • vlašské ořechy Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku a špetku soli.

2. Krok

Vejce, mléko, cukr a rozpuštěné máslo přidejte do mísy a vypracujte těsto.

3. Krok

Těsto nechte na teplém místě asi hodinu kynout.

4. Krok

Z těsta tvarujte válečky o průměru asi 3 cm.

5. Krok

Tyto válečky pak nařežte na kousky o délce asi 15 cm.

6. Krok

Každý kousek těsta oviněte kolem speciální formy na trdelník nebo na klasický rožeň.

7. Krok

Troubu předehřejte na 200°C a trdelníky pečte asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.

8. Krok

Po upečení je ochlaďte a poté obalte v moučkovém cukru.

9. Krok

Nakonec trdelníky ozdobte nasekanými ořechy.

10. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Sušenky

20 recepty

Oběd

2788 recepty

V páře

213 recepty

Dršťky

118 recepty