INZERCE
Zdroj: Canva
Trdelník
Trdelník je klasický český dezert, který vznikl ve střední Evropě a od té doby si získal oblibu po celém světě. Trdelník v překladu znamená "grilovaná roláda" a je snadné pochopit proč!
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 1 a půl hrnku hladké mouky
- 1 vejce
- 2 Lžíce mléka
- 1 lžička cukru
- 2 Lžíce melted butter v2
- moučkový cukr na obalení
- ořechy na dozdobení např mandle
- vlašské ořechy
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
V míse smíchejte mouku a špetku soli.
2. Krok
Vejce, mléko, cukr a rozpuštěné máslo přidejte do mísy a vypracujte těsto.
3. Krok
Těsto nechte na teplém místě asi hodinu kynout.
4. Krok
Z těsta tvarujte válečky o průměru asi 3 cm.
5. Krok
Tyto válečky pak nařežte na kousky o délce asi 15 cm.
6. Krok
Každý kousek těsta oviněte kolem speciální formy na trdelník nebo na klasický rožeň.
7. Krok
Troubu předehřejte na 200°C a trdelníky pečte asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.
8. Krok
Po upečení je ochlaďte a poté obalte v moučkovém cukru.
9. Krok
Nakonec trdelníky ozdobte nasekanými ořechy.
10. Krok
Dobrou chuť!