INZERCE
Zdroj: Facebook
Tradiční velikonoční nádivka
Originální recept na velikonoční nádivku.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kg Mleté maso mix vepřové a hovězí
- 5 x Rohlík (ne čerstvý) nakrájený na kostky
- 4 vejce
- mletý černý pepř
- Sůl
- vegeta
- Pažitka
- Petržel
- 2 stroužky česnek
- Štipka prášek do pečiva
- Strouhanka na posypání plechu
- Máslo/mast
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Česnek prolisujeme, pažitku a petrželovou natě nasekáme najemno.
2. Krok
Mleté maso osolíme, okořeníme, přidáme vegetu a promícháme s nakrájenými rohlíky. Přidáme vejce, pažitku s natí, sodu bicarbonu, česnek a mícháme, dokud se nám všechny suroviny nespojí.
3. Krok
Plech vymažeme máslem nebo tukem a vysypeme strouhankou. Směs rovnoměrně nalijeme na plech a dáme péct na jednu hodinu, přibližně na 180°C.
4. Krok
Necháme vychladnout a můžeme papat :) Dobrou chuť!