INZERCE

Zdroj: goytex by Adobe Stock

Tradiční "Schwarzsauer" podle babiččina receptu

Tento autentický recept na černé kyselo pochází z mého domova v severním Německu, kde je stále velmi oblíbené. Jako dítě jsem vždycky ráda pozorovala svou babičku v kuchyni, jak připravuje tento bohatý a pikantní masový vývar. Vepřové maso se vaří s kořením a podává se v omáčce s krví. Nezapomenutelná chuť, která mi vždy připomene neděle u babičky.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg Vepřová hlava nebo vepřový bůček Přidáno do
  • 3 velké Cibule Přidáno do
  • 4 bobkové listy Přidáno do
  • 6 Jalovcové bobule Přidáno do
  • 1 Tablespoon sůl Přidáno do
  • 20 Kuličky pepře Přidáno do
  • 250 ml Krev (prasečí krev) Přidáno do
  • 4 Tablespoon ocet Přidáno do
  • 2 Tablespoon Mouka Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Klasický recept na severoněmecké černé kyselo připravíte tak, že maso vložíte do velké pánve a zalijete vodou. Přidejte 2 nakrájené cibule, bobkové listy, jalovcové bobule, sůl a zrnka pepře. Vařte na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne a nebude se dát snadno porcovat. Důležitou součástí tohoto kroku je vařit maso pomalu, aby koření mohlo plně proniknout.

2. Krok

Maso vyjměte z vývaru a nakrájejte ho na malé kousky. Buďte opatrní, bude velmi horké! Odstavte vývar stranou.

3. Krok

V samostatné pánvi krev pomalu zahřívejte, ale nenechte ji vařit - jinak se krev srazí a omáčka bude hrudkovitá. Přidejte 2 lžíce octa a neustále míchejte, aby se netvořily hrudky. Klíčem k úspěchu je trocha trpělivosti.

4. Krok

Mouku rozmíchejte v malém množství vývaru dohladka a poté ji přidejte do ohřáté krve. Nyní přidejte maso a zbytek vývaru a vařte asi 30 minut.

5. Krok

Zatímco se černá kyselka dusí, osmažte na pánvi zbývající cibuli, dokud nezkaramelizuje. To dodá pokrmu další chuťový nádech!

6. Krok

Tradiční černé kyselo ochuťte a podle potřeby osolte a opepřete. Přidejte zkaramelizovanou cibuli a podávejte horké.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty