INZERCE

Zdroj: mygraphx for Pixabay

Tradiční německá telecí kýta

Tento jednoduchý recept na telecí koleno je v mé rodině velkým hitem. Kombinace křupavé kůže a jemného, šťavnatého masa je prostě neodolatelná. Když mám čas, velmi ráda ho vařím pomalu při nízké teplotě, abych z něj dostala maximum chuti. Ale nebojte se, telecí kolínko lze připravit i za kratší dobu a stále je velmi chutné.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 velké Telecí kolínko Přidáno do
  • 3 mrkev Přidáno do
  • 2 střední velikost Cibule Přidáno do
  • 3 oloupané stroužky česneku Přidáno do
  • 1 svazek Zelení Přidáno do
  • 2 Kus bobkové listy Přidáno do
  • 100 ml bílé víno Přidáno do
  • 500 ml zeleninový vývar Přidáno do
  • Margarín na smažení Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Pro recept na telecí koleno předehřejte troubu na 180 stupňů. Telecí koleno mezitím osolte a opepřete. Doporučuji koleno dobře naříznout, aby se koření dobře vsáklo.

2. Krok

Telecí kýtu opečte na pánvi. Nejraději k tomu používám margarín, protože vytváří pěkný karamelizovaný efekt.

3. Krok

Zeleninu, mrkev, cibuli a česnek nakrájejte na větší kousky a položte je kolem telecí kýty do pekáče. Přidejte bobkové listy.

4. Krok

Podlijte bílým vínem a krátce povařte. Poté přidejte zeleninový vývar. Ten dodá kýtě dodatečnou vlhkost a podpoří její uvaření.

5. Krok

Telecí koleno včetně zeleniny nechte dusit v troubě asi 2 hodiny. Během této doby telecí koleno občas obracejte a přelévejte vývarem. Díky tomu zůstane nádherně šťavnatá a získá pěknou kůrčičku.

6. Krok

Telecí koleno vyjměte z trouby a podávejte. Doporučuji podávat se zeleninou uvařenou ve vývaru z pečeně a přílohou podle vlastního výběru. Vychutnejte si jídlo!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty