INZERCE

Tradiční kulajda

Tradiční česká kulajda je slavnostní česká polévka, která se kromě klasických ingrediencí vyznačuje přítomností smetany a vajec. Je to opravdu tradiční pokrm, který se v našich domácnostech připravuje již po mnoho generací.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g brambor Přidáno do
  • 2 žloutky Přidáno do
  • 112 l houbového vývaru Přidáno do
  • 100 g hřibů Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 3 ks vajec Přidáno do
  • 3 Lžíce mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce octa Přidáno do
  • 1 lžička mletého pepře Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 Lžíce hladkolisté petrželky Přidáno do
  • půl lžičky kmínu Přidáno do
  • 200 ml smetany Přidáno do
  • koprová nať Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Houby očistěte a také nakrájejte. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.

2. Krok

Do hrnce vlijte houbový vývar a přidejte nakrájené brambory, houby a cibuli. Přidejte kmín a vařte asi 20 minut.

3. Krok

Ve vajíčkovém žloutku rozmíchejte mouku s trochou vody a přidejte do polévky. Vařte dalších 10 minut.

4. Krok

Přidejte ocet, sůl, pepř a smetanu. Dobře promíchejte a nechte ještě chvíli povařit.

5. Krok

Vajíčka uvařte natvrdo, oloupejte je a nakrájejte na půl. Polévku ozdobte vajíčky a posypte nasekanou petrželkou a koprovou naťí.

6. Krok

Hotovou kulajdu podávejte horkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Zelí

164 recepty

Dezert

1887 recepty

Těstoviny

303 recepty

Smažené

489 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Oběd

2806 recepty