Tostadas
Tostadas jsou tradiční mexické jídlo, které se vyznačuje svou jednoduchostí a variabilitou. Jedná se o křupavé kukuřičné placky, které se podávají s různými druhy náplní – často se jedná o maso, fazole, avokádo, rajčata nebo sýr. Tento recept je pro verzi s kuřecím masem a avokádovou salsou.
Ingredience
- 4 kukuřičné tortilly
- 2 Kuře prsa bez kůže a kostí
- Malá stroužek česneku, nasekaný
- 1 Avokádo
- 1 cibule
- 1 rajče
- 1 paprika
- 1 Lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- Hrubě nasekaný koriandr na podávání
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že ohřejte troubu na 200 °C. Položte tortilly na plech a pečte je do zlatohněda a křupavé – asi 10 minut. Otočte je v polovině doby pečení.
Mezitím si připravte náplň. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě rozpalte olivový olej. Kuře smažte dozlatova, pak ho vyjměte a odložte.
Do pánve přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud není cibule měkká a zlatavá. Přidejte kuře zpět do pánve a promíchejte.
Avokádo, rajče a papriku nakrájejte na kostičky a promíchejte dohromady, přidejte trochu soli a pepř k dochucení – toto bude vaše avokádová salsa.
Rozdělte kuře na tortilly, přidejte avokádovou salsu a posypte koriandrem na ozdobu. Tostadas jsou hotové a připravené k servírování.