Zdroj: Canva
Tilápie Pohlreich
Tilápie Pohlreich je vynikajícím pokrmem, který přináší šéfkuchař Radek Pohlreich, a spojuje čerstvou a lahodnou tilápii s kreativními přílohami a dokonalým gastronomickým zážitkem.
Ingredience
- 4 filé z tilápie
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 Lžíce masla
- 2 stroužky česneku
- citron
- Sůl a pepřle chuti
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- Kousky citronu
Nejnovější letáky
Postup
Tilápie opláchněte podoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem.
Na velké pánvi nebo grilovací pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
Přidejte nasekaný česnek a za stálého míchání ho lehce orestujte, aby se uvolnilo aroma.
Tilápie z obou stran osolte a opepřete a přidejte na pánev.
Přilijte šťávu z citronu a posypte tilápii sladou paprikou, oregánem a kmínem.
Pečte tilápii 3-4 minuty na každé straně, dokud nezměkne a nezíská zlatou barvu.
Během pečení tilápii otočte opatrně pomocí špachtle.
Hotovou tilápii podávejte s kousky citronu a čerstvou petrželkou na ozdobu.