Zdroj: Zoryanchik from Canva
Těstoviny s pestem a tuňákem
Recept na chutné těstoviny s pestem a tuňákem, které jsou ideální jako rychlá večeře.
Ingredience
- 350 g Těstoviny
- 200 g Tuňák v olivovém oleji
- 150 g Zelené pesto (bazalkové pesto)
- 2 stroužky Česnek
- 50 g parmazán
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu na \al dente\ (tj. tak, aby byly ještě trochu tvrdé).
Mezitím si připravte tuňáka. Otevřete plechovku tuňáka a nechte ho okapat.
Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte rozdrcený česnek a několik vteřin ho smažte dozlatova.
Na pánev přidejte tuňáka a opečte ho spolu s česnekem.
Na mírném ohni vařte několik minut, pak přidejte pesto a promíchejte.
Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
Těstoviny slijte, ale ještě horké je přidejte do pánve s tuňákem a pestem.
Přidejte nastrouhaný parmazán, promíchejte a nechte chvíli dusit na pánvi, aby se chutě propojily.