Zdroj: Merrimon from Getty Images
Těstoviny s kuřecím masem a chřestem
Tento recept je mou oblíbenou kombinací chutí a barev. Tyto těstoviny dělám už léta, jak na rychlý oběd po práci, tak pro hosty při zvláštních příležitostech. Kuře je šťavnaté a plné chuti a chřest mu dodává svěžest.
Ingredience
- 400 g Těstoviny
- 2 ks Kuřecí prsa
- 1 svazek Chřest
- 4 stroučky Česnek
- 2 lžíce Olivové oleje
- 2 lžíce Olivové oleje
- sůl a pepř podle chuti
- Čerstvě nastrouhaný parmezán na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Kuřecí maso osolte a opepřete a smažte na pánvi asi 4-5 minut z každé strany, dokud není dobře propečené a hotové. Podle mých zkušeností, aby kuře zůstalo šťavnaté, nepřehánějte to se smažením.
Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Moje metoda pro dokonale uvařené těstoviny je odečíst 1-2 minuty od času uvedeného na obalu - pak jsou al dente.
Když je kuře hotové, vyjměte ho z pánve a dejte stranou. Na téže pánvi přidejte nasekaný česnek a asi 30 sekund ho povařte. Poté přidejte nakrájený chřest a vařte asi 3-4 minuty, dokud nebude al dente. Nezapomeňte, že chřest by neměl být rozvařený. Měl by být stále křupavý.
Přidejte kuře zpět na pánev a vmíchejte chřest. Přidejte uvařené těstoviny a dobře promíchejte. Pokud jsou příliš suché, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
Pokrm přendejte na talíře a posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem. Ten ještě zvýrazní chuť a dodá jí rafinovanost.
A voila! Těstoviny s kuřecím masem a chřestem jsou hotové.