Zdroj: Pixel1 von Pixabay
Těstoviny s hráškem, pancettou a sýrem recept
Jedná se o skvělý, jednoduchý recept, který ponechává spoustu prostoru pro experimentování, ale i v původní podobě je tento pokrm neuvěřitelně chutný. Sladkost hrášku v kombinaci s pikantní pancettou a dokonale měkkými těstovinami je kombinace, která nikdy nepřestane těšit.
Ingredience
- 400 g Těstoviny (penne, fusilli nebo jiné krátké těstoviny)
- 200 g Pancetta nakrájená na kostičky
- 200 g hrách
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl a pepř
- Sýr Eidam na strouhání
Nejnovější letáky
Postup
Těstoviny uvařte ve velkém hrnci v osolené vodě, dokud nejsou al dente.
Můj tip. Voda pomáhá omáčku zahustit!
Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte na velké pánvi olivový olej a osmažte na něm kostičky pancetty do křupava.
Můj kulinářský tip: doporučuji kostky pancetty nesmažit příliš dlouho, jinak by mohly ztvrdnout.
Ke kostkám pancetty přidejte nasekaný česnek a opět několik minut smažte. Nakonec přidejte hrášek a směs opékejte, dokud hrášek nezměkne. S čerstvým hráškem to trvá déle, ale s mraženým rychleji - to je moje osobní zkušenost.
Uvařené těstoviny smíchejte se směsí pancetty a hrášku a podle potřeby přidejte trochu vody ze zbytku těstovin, aby vznikla krémová omáčka. Těstoviny s hráškem a pancettou osolte a opepřete podle chuti a podávejte se strouhaným sýrem.