:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/SgdOIJU5BSub3gOWWrWN/7d7da674355f06654f27b4f77ff0fa.jpeg)
Zdroj: Freepik
Teplý zdravý salát Freekeh
Tento vegetariánský pokrm poskytuje dokonalou rovnováhu mezi chutí a výživou. Rozhodně stojí za váš čas!
Ingredience
- 1 šálek Nevařeného Freekehu
- 2 šálky vody
- 1 šálek Cherry rajčátek, rozpůlených
- 1 Okurka nakrájená na kostičky
- 1⁄2 šálek Oliv Kalamata bez pecky
- 1⁄2 šálek Rozdrobený sýr feta
- 1⁄4 šálek čerstvé máty, jemně nasekané
- 1⁄4 šálek čerstvé petrželky, jemně nasekané
- šťáva z jednoho citronu
- 3 pl olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 2 šálky vody. Zjistil jsem, že klíčem k dobře uvařenému freeku je zajistit, aby byl zcela ponořený ve vodě.
Do vroucí vody přidejte freekeh a nechte ho vařit na mírném ohni asi 25-30 minut. Měla by získat pevnou, ale žvýkací strukturu. Jakmile je hotový, slijte ho a nechte vychladnout.
Zatímco freekeh chladne, můžeme si připravit zeleninu. Než začnete krájet cherry rajčátka, okurku, olivy, čerstvou mátu a petrželku, nezapomeňte je umýt.
Ve velké salátové míse smíchejte vychlazený freekeh, rozpůlená cherry rajčata, na kostičky nakrájenou okurku, olivy Kalamata a sýr Feta. Přidejte nadrobno nasekanou mátu a petrželku. Nezapomeňte, že čím jemněji budou bylinky nasekané, tím rovnoměrněji se jejich chuť rozprostře po celém salátu. Vše je o rovnováze!
Těsně před podáváním salát přelijte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a olivovým olejem. To dodá salátu svěží a pikantní chuť, která skutečně doplní zemitou chuť freekehu. Dochuťte solí a pepřem podle vlastních preferencí. Koření vždy ochutnejte a upravte, protože je klíčem k dokonalému salátu z freekehu.
Salát naposledy promíchejte, aby se vše dobře promíchalo a pokrylo zálivkou. Ihned podávejte a pochutnejte si!