Sýrová roláda
Pokud chystáte večírek tento recept na sýrovou roládu je skvělou volbou!
Ingredience
- 200 gramů hladké mouky
- 1 lžička droždí
- 100 gramů másla
- 1 špetka soli
- Pro náplň
- 150 g syra
- 50 g jader vlašských ořechů
- Několik lístků šalvěje
Nejnovější letáky
Postup
T ěsto připravíte tak, že do mixéru vložíte 200 g mouky s 1 lžičkou droždí, 100 g studeného másla nakrájeného na malé kousky a špetkou soli.
Zapněte přístroj a přidejte tolik ledové vody, kolik potřebujete, abyste získali kompaktní těsto, které se bude odlepovat od stěn a vytvoří kouli.
Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na hodinu do chladničky. Po odpočinku ho rozválejte na pečicí papír tak, abyste vytvořili obdélník.
Uprostřed obdélníku nechte malý okraj a posypte ho nastrouhaným sýrem , několika nasekanými lístky šalvěje a nasekanými vlašskými ořechy.
Nejdelší stranu srolujte a ostrým nožem udělejte na povrchu několik vodorovných zářezů.
Roládu i s papírem položíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut nebo dozlatova. Podávejte teplé.