Švestkové knedlíky
Švestkové knedlíky - pro někoho jako hlavní chod, pro někoho jen jako dezert, když je sezóna švestek 😅 Na chalupě vždy chutná všechno tak nějak více domácky a lépe, taktéž i tyto knedlíky od babičky 😅
Ingredience
- 3 ks brambory
- 1 lžíce sůl
- 2 ks vejce
- 200 g polohrubá mouka
- 25 ks švestka
- 1 kostka tvaroh jemný
- 100 ml smetana ke šlehání
- krystalový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Na 25 knedlíků jsem si v hrnci uvařila 3 velké brambory. Oloupané a vychlazené jsem nastrouhala na jemném struhadle. Přidala k nim lžičku soli, jedno vejce a přibližně 200g polohrubé mouky. Mouku přisypávejte postupně, aby těsto nebylo příliš tuhé ani příliš řídké.
Připravila jsem těsto, rozválcovala je na pomoučené desce a nakrájela na obdélníky. Švestky jsem vykostila, do každé nasypala trochu krupicového cukru a zabalená do těsta. Kuličky jsem vařila v osolené vroucí vodě asi 10 minut.
Tvarohová omáčka: tvaroh jsem rozmíchala se syrovým vejcem, cukrem a smetanou. Uvařené švestkové knedlíky jsem vybírala z vroucí vody přímo do tvarohové omáčky.
Švestkové knedlíky v tvarohové omáčce chutnají skvěle, i když můj táta je má raději klasicky s opečenou strouhankou a cukrem. 😅 Dobrou chuť 😋