INZERCE
Zdroj: Canva
Švestková omáčka
Švestková omáčka k masu je tradiční česká dezertní specialita, která získá srdce každého milovníka ovoce. Sladká a svěží chuť švestek je dokonale umocněna kombinací cukru a koření. Tuto omáčku můžete podávat jako přílohu k masu, ale také jako samostatný dezert s tvarohem nebo palačinkami.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg švestek
- 200 g cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletých hřebíčků
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
2. Krok
V hrnci přivedeme vodu s cukrem k varu.
3. Krok
Do hrnce přidáme švestky a vaříme na mírném ohni, dokud nezačnou švestky rozpadat.
4. Krok
Omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě.
5. Krok
Do hotové švestkové omáčky přidáme koření, dobře promícháme a necháme ještě chvíli povařit.
6. Krok
Hotovou omáčku podáváme teplou. Luxusní švestková omáčka je hotová!