INZERCE

Zdroj: Pixabay : medamedia

Šťavnatý tažený krocan

Krůtí maso je pokrm, který je mi obzvlášť blízký. Nejenže chutná neuvěřitelně dobře, ale je to také skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky masa. Ráda používám maso z celého krocana a připravuji z něj větší porce, které pak mohu použít při různých příležitostech, například při grilování.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 celý Krocan Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 2 lžíce olivový olej Přidáno do
  • 500 ml kuřecí vývar Přidáno do
  • 2 Lžíce hnědý cukr Přidáno do
  • 1 lžíce červená paprika Přidáno do
  • 1 kávová lžička sůl Přidáno do
  • 1 Čajová lžička mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Chcete-li si připravit vlastní krocana, začněte důkladným omytím a osušením krocana. Tipy z mé zkušenosti: Před dalším zpracováním nechte krůtu zcela oschnout, jinak koření a marináda na mase dobře nepřilnou.

2. Krok

Poté maso potřete solí, pepřem, hnědým cukrem a paprikou. Klidně přidejte ještě trochu koření, protože po uvaření se chuť ještě zvýrazní.

3. Krok

Oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli a česnek.

4. Krok

V dalším kroku rozehřejte na velké pánvi olivový olej a opečte krůtu ze všech stran. Klíčem k úspěchu je trpělivost a opékání pouze z jedné strany, aby maso zůstalo šťavnaté.

5. Krok

Jakmile je krůtí maso celé opečené, přidejte cibuli a česnek a zalijte kuřecím vývarem. Nyní je třeba vše společně dusit na mírném ohni asi 4-5 hodin. Nestyďte se a čas od času maso zkontrolujte, mělo by jít nakonec snadno nakrájet.

6. Krok

Když je krůta dostatečně měkká, vyjměte ji z pánve a maso rozdrobte dvěma vidličkami.

7. Krok

Poté přidejte vytažené maso zpět do hrnce a dobře promíchejte s omáčkou. A krůtí maso je hotové!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty