Zdroj: Pixabay : medamedia
Šťavnatý tažený krocan
Krůtí maso je pokrm, který je mi obzvlášť blízký. Nejenže chutná neuvěřitelně dobře, ale je to také skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky masa. Ráda používám maso z celého krocana a připravuji z něj větší porce, které pak mohu použít při různých příležitostech, například při grilování.
Ingredience
- 1 celý Krocan
- 3 stroužky česneku
- 2 Cibule
- 2 lžíce olivový olej
- 500 ml kuřecí vývar
- 2 Lžíce hnědý cukr
- 1 lžíce červená paprika
- 1 kávová lžička sůl
- 1 Čajová lžička mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li si připravit vlastní krocana, začněte důkladným omytím a osušením krocana. Tipy z mé zkušenosti: Před dalším zpracováním nechte krůtu zcela oschnout, jinak koření a marináda na mase dobře nepřilnou.
Poté maso potřete solí, pepřem, hnědým cukrem a paprikou. Klidně přidejte ještě trochu koření, protože po uvaření se chuť ještě zvýrazní.
Oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli a česnek.
V dalším kroku rozehřejte na velké pánvi olivový olej a opečte krůtu ze všech stran. Klíčem k úspěchu je trpělivost a opékání pouze z jedné strany, aby maso zůstalo šťavnaté.
Jakmile je krůtí maso celé opečené, přidejte cibuli a česnek a zalijte kuřecím vývarem. Nyní je třeba vše společně dusit na mírném ohni asi 4-5 hodin. Nestyďte se a čas od času maso zkontrolujte, mělo by jít nakonec snadno nakrájet.
Když je krůta dostatečně měkká, vyjměte ji z pánve a maso rozdrobte dvěma vidličkami.
Poté přidejte vytažené maso zpět do hrnce a dobře promíchejte s omáčkou. A krůtí maso je hotové!