INZERCE
Zdroj: ac_bnphotos from Getty Images Signature
Šťavnatý pečený králík
INZERCE
Ingredience
porce
4
Králík a marináda
- 1 kus králík
- 4 Lžíce olej
- 2 Lžíce Hořčice
- 2 ks cibule
- 4 ks stroužky česneku
- 1 lžička sůl
- 1 lžička mletý pepř
Pečení
- 200 ml vývar
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Králíka omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme. Poté králíka natřeme hořčicí, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji ze všech stran, dokud nezíská zlatavou barvu.
2. Krok
Králíka přendáme do pekáčku, přidáme cibuli, prolisovaný česnek a zalijeme vývarem. Přikryjeme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 90 minut, během pečení králíka podléváme vývarem.
3. Krok
Podáváme s bramborem nebo knedlíkem a zeleninou podle chuti.