Zdroj: FB: Levné vaření a pečení s Romčou, tipy a rady do kuchyně
Staročeský kuba
Staročeský kuba je jedním z mých nejoblíbenějších tradičních českých jídel, který jsem několikrát připravovala pro svou rodinu a přátele. Je to vynikající pokrm, mírně pikantní a plný chuti. Navíc, jako vegetariánka oceňuji, že je bezmasé. Je ideální na cestu ke zdravějšímu životnímu stylu.
Ingredience
- 40 g husí sádlo
- 3 kus cibule
- 250 g houby
- 1 čl kmín drcený
- 2 čl Majoránka
- 5 Karafiáty česnek
- 300 g kroupy
- 1 l vývar kuřecí
- sůl
- pepř
- máslo
- strouhanka
Nejnovější letáky
Postup
Ve velkém hrnci rozehřejte polovinu sádla a pak na něm osmahněte cibuli.
Přidejte třetinu hub a společně je 7 minut smažte.
Poté přidejte polovinu kmínu, majoránku, drcený česnek, sůl, krupici a nechte je asi 5 minut smažit.
Postupně přidávejte vývar, aby se kroupy nepřipálily, a vařte, dokud nezměknou.
Ostatní houby osmahneme na sádle, osolíme a opepříme.
Plech vymažte sádlem a začněte vrstvit: nejprve kroupy, pak houby. Pokračujte, ale poslední vrstvu musí tvořit houbová krupice.
Pokryjte hoblinami másla a pečte asi 25 minut.