INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/-qN6sp9z5jC3u0E-ToCW/31f9d04f0ef72ec9cc38c11a7226f2.jpeg)
Staročeské zelňáky
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho českých jídel se bez něj neobejde. My si dnes ukážeme, jak tyto placky ze sladkokyselého zelí a s kmínem připravit! Jsou jednoduché na přípravu a mají výbornou chuť.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 250 g sádla
- sůl
- 500 g hladké mouky
- červená paprika
- 500 g kysaného zelí
- pepř
- kmín
- sádlo na vymazání plechu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
65 min.
1. Krok
Do mísy dejte mouku, rozdrcené a nakrájené zelí, sádlo, sůl, pepř, kmín a papriku a pěkně si vypracujte těsto.
2. Krok
Těsto rozválejte na plát a vykrajujte kolečka.
3. Krok
Vykrojená kolečka položte na máslem vymazaný plech a pečte v troubě při 200 °C dozlatova.
4. Krok
A máte hotovo!
5. Krok
Podávat můžete například s čerstvým zelím či osmahnutou slaninou nebo špekem.