INZERCE
Stánkové langoše
Langoše jako ze stánku. Tradiční české uliční jídlo - langoše. Placky z kynutého těsta, smažené do zlatova a potřené česnekem. Nejlepší teplé, s kečupem a sýrem!
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 kostka droždí
- 3 dl teplého mléka
- 3 Lžíce oleje
- 1 vajíčko
- 1 lžička rumu
- olej na smažení
- česnek na potření
- kečup a strouhaný sýr na dozdobení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Do mísy sejeme mouku, přidáme sůl a cukr, promícháme.
2. Krok
Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
3. Krok
Kvásek a olej přilijeme do mouky, přidáme vajíčko a rum. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout.
4. Krok
Kynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme na menší díly a z každého vyválíme placku.
5. Krok
Na rozpáleném oleji z obou stran osmažíme do zlatova.
6. Krok
Teplé langoše potřeme strouhaným česnekem a podáváme s kečupem a posypané strouhaným sýrem. Stánkové langoše recept je u konce!