INZERCE

Zdroj: olenayeromenkophotos from Getty Images

Španělská bramborová tortilla

Španělská bramborová tortilla je tradiční pokrm z jižního Španělska. Jedná se o jednoduché, ale výživné jídlo, které může být podáváno jako hlavní jídlo nebo jako snack.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 1 kus velká cibule Přidáno do
  • 6 kus Velká vejce Přidáno do
  • 150 ml olivový olej Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Kartofle a cibuli nakrájejte na tenké plátky a osolte.

2. Krok

V pánvi rozehřejte olej a přidejte brambory a cibuli. Vařte na středním ohni asi 20 minut.

3. Krok

Brambory a cibuli odebírejte pomalu a nechte olej usadit.

4. Krok

Důkladně rozšlehejte vajíčka a přidejte trochu soli. Poté přidejte již vařené brambory a cibuli.

5. Krok

Smažte směs na pánvi na středním ohni. Když se okraje začnou odlupovat, otočte tortillu a smažte dalších asi 5 minut.

6. Krok

Tortilla by měla být zlatavé barvy a mírně křupavá.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty