INZERCE
Zdroj: olenayeromenkophotos from Getty Images
Španělská bramborová tortilla
Španělská bramborová tortilla je tradiční pokrm z jižního Španělska. Jedná se o jednoduché, ale výživné jídlo, které může být podáváno jako hlavní jídlo nebo jako snack.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Brambory
- 1 kus velká cibule
- 6 kus Velká vejce
- 150 ml olivový olej
- 1 Štipka sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Kartofle a cibuli nakrájejte na tenké plátky a osolte.
2. Krok
V pánvi rozehřejte olej a přidejte brambory a cibuli. Vařte na středním ohni asi 20 minut.
3. Krok
Brambory a cibuli odebírejte pomalu a nechte olej usadit.
4. Krok
Důkladně rozšlehejte vajíčka a přidejte trochu soli. Poté přidejte již vařené brambory a cibuli.
5. Krok
Smažte směs na pánvi na středním ohni. Když se okraje začnou odlupovat, otočte tortillu a smažte dalších asi 5 minut.
6. Krok
Tortilla by měla být zlatavé barvy a mírně křupavá.