Zdroj: Pixabay
Spaghetti Carbonara
Alla carbonara e tradiční italský pokrm, který je výjimečný svou jednoduchostí a chutí. Jeho hlavní ingredience - těstoviny, vejce, parmazán, pancetta a pepř - vytvářejí kombinaci, která nadchne každého milovníka těstovin.
Ingredience
- 400 g špaget
- 150 g pancetty nebo kvalitní anglické slaniny
- 4 žloutky
- 100 g strouhaného parmazánu
- čerstvě umletý černý pepř
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci na těstoviny přiveďte dostatek slané vody k varu. Přidejte špagety a vařte podle instrukcí na balení do \al dente\
Mezitím na pánvi orestujte nakrájenou pancettu do křupava. Odstavte z plotny a nechte chladnout.
V misce smíchejte žloutky s parmazánem a dobře promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
Jakmile jsou těstoviny uvarené, nechte si z vody cca půl šálku a těstoviny sceďte.
Přidejte těstoviny zpět do hrnce, přidejte směs žloutků s parmazánem a dobře promíchejte. Přidejte trochu vařené vody, pokud je směs příliš suchá.
Nakonec přidejte pancettu a přimíchejte. Podávejte ihned, posypejte čerstvě umletým černým pepřem.