Zdroj: Pixabay
Špagety s vajíčkem
Špagety s vajíčkem a slaninou jsou jednoduchým a rychlým pokrmem, který vyživuje a chutná celé rodině. Tato variace na klasickou italskou carbonaru je výbornou volbou na rychlý oběd nebo večeři.
Ingredience
- 400 g špaget
- 4 velká vejce
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- Nastrouhaný sýr Parmezán dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci uvařte špagety al dente podle instrukcí na obalu.
Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm orestujte prolisovaný česnek.
Vejce rozklepněte do misky, osolte, opepřete a vyšlehejte do pěny.
Když jsou špagety uvařené, scedíte je a přidáte na pánvi k česneku. Promíchejte, aby se špagety s česnekem rovnoměrně spojily.
Pánev se špagetami odstavte z ohně a přidejte vyšlehaná vejce. Rychle a důkladně promíchejte, aby se vejce zakomponovala mezi špagety a vytvořila krémovou omáčku.
Pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem a před podáváním posypte nastrouhaným Parmezánem. Podávejte ihned.