:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/HQGjTP0hbOimW7RMqGhf/ddedb4dc6901ccc92711387569cf36.jpeg)
Špagety s úžasnou omáčkou z čerstvých rajčat a bazalky
Naše nejoblíbenější rajčatová omáčka🤩 Rychlá, jednoduchá a chutná fantasticky!!
Ingredience
- 11⁄2 kg rajčata
- 2 cibule
- 6 stroužky česneku
- 125 g máslo
- Bazalka čerstvá
- mletý černý pepř
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata odvážíme, umyjeme, vyřízneme tvrdé místo, kde byla stonka a rajče také trochu dole jemně nakrojíme kůži - jen malý řez. Poté rajčata zalejeme vroucí vodou a necháme několik minut stát, dokud se kůže neuvolní a bude se krásně loupat :-)
Na másle si osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Pak přidáme rajčata, která jsme trochu rozmačkali nebo nakrájeli. Osolíme, přidáme černý pepř, nahrubo strouhaný česnek a vaříme až do úplného změknutí rajčat.
Jakmile jsou rajčata dostatečně propečená, rozmixujeme je ponorným mixérem, ale ne úplně do hladka, abyste neměli polévku :-) Pak přidáme nasekanou čerstvou bazalku a vaříme dalších 10 minut. Pokud je třeba, ještě osolíme a opepříme. Mezitím si uvaříme jakékoliv těstoviny.
Tyhle špagety milujeme, ta omáčka je úžasná, svěží a aromatická :-) Můžete na to nastrouhat klasický sýr, ale já vám rozhodně doporučuji vyzkoušet i s údeným strouhaným sýrem - je to fantastická kombinace chuti ;-P ❤️ A pokud si k servírování přidáte ještě pár kapek olivového oleje, tak se tohoto jídla nebudete moci nadýchat !!! Přeji dobrou chuť!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/HQGjTP0hbOimW7RMqGhf/7866c37134fe4b59bace69c6a59e65.jpeg)
Další mé recepty najdete i na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube