Zdroj: Salapao2u from Getty Images
Špagety s kuřecím masem v rajčatové omáčce
Masitá rajčatová omáčka s jemnou chutí kuřecího masa a nádechem bazalky vytváří jedinečné duo se špagetami al dente. Pikantnost dodává trocha česneku a chilli papriček, které lze samozřejmě upravit podle vlastní chuti.
Ingredience
- 200 g špagety
- 300 g Kuřecí prsa
- 1 ks velká cibule
- 2 stroučky Česnek
- 1 ks Malá chilli paprička
- 1 může Rajčata v omáčce
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř
- olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájené chilli papričky - smažte, dokud cibule nezesklovatí.
Do hrnce přidejte kuřecí maso nakrájené na kostičky a osmažte ho dozlatova. V této fázi je dobré přidat trochu soli a pepře - maso tak lépe vstřebá chutě.
Jakmile je kuře dobře osmažené, přidejte konzervovaná rajčata. Nezapomeňte, že se jedná o základ naší omáčky, proto na této surovině nešetřete.
Mezitím uvařte špagety al dente podle návodu na obalu - já přidávám na konci do vody trochu olivového oleje a špetku soli, aby byla pasta chutná a nelepila se.
Když omáčka začne houstnout, přidejte nasekanou bazalku a důkladně promíchejte. Bazalka dodá omáčce výraznou středomořskou chuť.
Nakonec můžeme podle chuti přidat trochu soli a pepře a hotové špagety spojit s omáčkou.