INZERCE

Špagety po uhlířsku

Spagety "alla carbonara" nebo také spaghetti po uhlířsku jsou klasickým italským receptem. Připravují se s guanciale (italskou slaninou), vejci, sýrem Pecorino Romano (nebo Parmezánem) a pepřem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g špagety Přidáno do
  • 100 g guanciale nebo pancetta lze nahradit kvalitní slaninou Přidáno do
  • 50 g sýra Pecorino Romano nebo Parmezán Přidáno do
  • nastrouhaný Přidáno do
  • 2 velké vejce Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Vařte spaghetti al dente v osolené vodě dle instrukcí na balení.

2. Krok

Mezitím na pánvi opečte nakrájené guanciale (nebo pancettu/slaninu) do křupava. Vyjměte z pánve a nechte odtékat na papírové utěrce.

3. Krok

V míse smíchejte vejce, sýr, hodně čerstvě mletého černého pepře a trochu vařené těstovinové vody, aby vznikla směs podobná omáčce.

4. Krok

Jakmile jsou těstoviny uvařené, rychle je slijte (ale nechte stranou trochu těstovinové vody) a vraťte je zpět do hrnce. Hned poté přidejte směs vajec a sýru a promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu těstovinové vody.

5. Krok

Nakonec přidejte opečené guanciale (nebo pancettu/slaninu) a opět promíchejte.

6. Krok

Podávejte ihned, posypte dalším sýrem a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.

7. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty