Zdroj: Pixabay: EstudioWebDoce
Snadná lahodná omáčka na masové kuličky
Tato snadná a lahodná omáčka z masových kuliček je oblíbená rodinná omáčka, kterou připravuji svým dětem už od jejich útlého věku. Jednoduchost tohoto pokrmu a jeho lahodná chuť z něj dělají pravidelnou součást našeho jídelníčku. Z mé kuchyně do vaší doufám, že si tato omáčka najde místo i ve vašich domácích jídlech.
Ingredience
- 2 pl olivový olej
- 1 Jemně nakrájená střední cibule
- 2 stroužky česnek, mletý
- 1 konzervy Drcená rajčata
- 1⁄2 šálek voda
- sůl a pepř podle chuti
- 1 čajová lžička oregano
- 1 polévková lžíce čerstvé lístky bazalky, nasekané
- 1 polévková lžíce Krystalový cukr (nepovinné)
- 22 Předvařené masové kuličky
Nejnovější letáky
Postup
Začněte zahříváním olivového oleje na středním ohni ve velkém hrnci. Vždy se ujistěte, že je hrnec dostatečně velký. Masové kuličky potřebují prostor, aby se mohly v omáčce dusit a nepřichytily se k sobě.
Přidejte nakrájenou cibuli a duste ji asi 5 minut, dokud nezměkne a nezprůsvitní. Když se cibule nechá vypotit, vytvoří se základ chuti, který zvýrazní celkovou chuť.
Vmíchejte mletý česnek a vařte ho asi 1 minutu, dokud nezapáchá.
Přilijte drcená rajčata a dobře promíchejte, aby se cibule a česnek spojily. V tomto okamžiku změřte teplotu. Chceme, aby se vše vařilo, nikoliv vařilo. V případě potřeby teplotu snižte.
Vmíchejte vodu. Tím se rajčatová omáčka zředí. Konzistence by měla být tak akorát, ne příliš hustá ani příliš vodnatá.
Podle chuti osolte a opepřete. Pro zvýraznění chuti přidejte oregano.
Omáčku nechte 15 minut vařit. To umožní, aby se chutě účinně propojily.
Poté přidejte nasekané lístky bazalky a volitelně cukr. Cukr pomáhá snížit kyselost rajčat a dodává jim příjemnou rovnováhu.
Předvařené masové kuličky opatrně vhoďte do omáčky. Nechte je tam asi 10 minut povařit. Omáčka nasákne maso lahodnými chutěmi a zároveň se naplní samotnou masovou esencí.
Vaše jednoduše lahodná omáčka na masové kuličky je nyní připravena! Podávejte ji horkou na těstovinách nebo s chlebem.