Zdroj: dapaimages from Canva
Smetanová zmrzlina
Tento jednoduchý recept na domácí smetanovou zmrzlinu je skvělým způsobem, jak si vychutnat chladivou osvěžující pochoutku během horkých letních dnů. Recept obsahuje jemnou kombinaci chuti vanilky, smetany a mléka.
Ingredience
- 2 šálky šlehačka
- 1 šálek mléka
- 1⁄2 šálky Cukr
- špetka soli
- 2 Vejce
- 2 lžíce Vanilkový extrakt
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci smíchejte smetanu, mléko, cukr a sůl a ohřejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.
Ve mísce smíchejte vejce a vanilkový extrakt.
Postupně přidávejte horkou smetanovou směs do vajíček a míchejte, dokud se vše dobře nepromíchá.
Vraťte směs zpět do hrnce a zahřívejte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Nevaříme!
Nechte směs vychladnout při pokojové teplotě.
Přelijte směs přes sítko.
Vložte do pekáče, umístěte do mrazáku a každých 30 minut jej promíchejte vidličkou nebo ručním mixérem.
Nechte směs zmrznout minimálně 4 hodiny, nebo dokud nebude pevná.