INZERCE
Smažený květák
Smažený květák je fantastický recept, velmi snadný a rychlý na přípravu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 květák
- 100 g hladké mouky
- 150 ml studeného piva
- strouhanka
- 1 špetka soli
- olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Začněte přípravou těsta na smažení piva, které by mělo být hustší než obvykle.
2. Krok
Do mísy nasypte mouku a uprostřed udělejte důlek.
3. Krok
Přidejte studené pivo a špetku soli a dobře promíchejte vidličkou nebo ručním šlehačem, aby bylo těsto homogenní a bez hrudek.
4. Krok
Květák dobře omyjte a osušte a nakrájejte na kousky.
5. Krok
Strouhanku dejte do mísy.
6. Krok
Kousky květáku namočte nejprve do těstíčka a poté do strouhanky.
7. Krok
Rozehřejte velké množství arašídového oleje a po rozpálení smažte obalené kousky květáku maximálně 5-10 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
8. Krok
Smažený květák vyjměte z trouby a položte na papírové utěrky.
9. Krok
Smažený květák podávejte horký, teplý nebo i studený.