Zdroj: zi3000 from Getty Images
Smažený kapr
Smažený kapr je jídlo, které připravuji zejména během vánočních svátků, ale také i kdykoliv během roku, když si chceme s rodinou dopřát něco skutečně výjimečného.
Ingredience
- 1 kus středně velký kapr
- 200 g hladké mouky
- 3 kus vejce
- 250 g strouhanky
- sůl a pepř
- Olej k smažení
- Citrón k podávání
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve kapra očistím a rozdělím na porce. Každý kus pak osolím a opepřím podle chuti.
V další fázi mám připravené tři misky - jednu s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou. Každý kus kapra obalím nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Je důležité, aby byl kapr všude rovnoměrně pokrytý. 3. Poté rozehřeju o na pánvi dostatek oleje. Kapra smažím po obou stranách dozlatova – zpravidla to trvá 3-4 minuty na každé straně. Smažený kapr by měl být krásně křupavý na povrchu a šťavnatý uvnitř.
Servíruji s citronovými klínky, které dodají jídlu výbornou svěžest.