Zdroj: Pixabay
Smažené pikantní zeleninové vegetariánské nudle Hokkien
Vegetariánské nudle Hokkien jsou vydatným a lahodným pokrmem z čínské provincie Hokkien. Je plné různých druhů čerstvé a barevné zeleniny, která je na hustém a bohatém základu z nudlí. Toto jídlo je stejně příjemné pro oko jako pro chuťové buňky a jistě poskytne skvělý kulinářský zážitek.
Ingredience
- 500 gms Nudle Hokkien
- 1 červená paprika nakrájená na tenké plátky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na tenké plátky
- 1 mrkev nakrájená na tenké plátky
- 1 šálek červené zelí, krouhané
- 1 šálek Nakrájený bok choy
- 1 šálek žampiony, nakrájené na plátky
- 2 stroužky česnek, mletý
- 2 pl rostlinný olej
- 2 pl sójová omáčka
- 1 polévková lžíce sezamový olej
- sůl a pepř podle chuti
- Jarní cibulka a sezamová semínka na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Začněte zahříváním rostlinného oleje ve velké pánvi nebo pánvi wok na středním plameni.
Jakmile je olej rozpálený, přidejte česnek a smažte ho, dokud nezačne vonět.
Na pánev nebo pánev wok přidejte papriku, mrkev, zelí a bok choy. Smažte zeleninu, dokud nezměkne.
Zatímco se zelenina vaří, připravte nudle Hokkien podle návodu na obalu. Po uvaření je slijte a dejte stranou.
Uvařené nudle přidejte na pánev nebo do pánve WOK k zelenině. Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej a nakrájené houby. Dochuťte solí a pepřem.
Vše míchejte, dokud se nudle a zelenina dobře nepromíchají a nepropustí omáčku.
Nudle Hokkien podávejte horké, ozdobené jarní cibulkou a sezamovými semínky.