INZERCE
Smažák
Smažák s hranolkama, nebo-li \Smažák\ je jídlo milované mnohými Čechy. Je ideální jako hlavní jídlo nebo jako rychlý a chutný oběd. Podává se nejčastěji s hranolky nebo americkým bramborem a tatarskou omáčkou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 plátky hermelínu nebo Eidamu
- strouhanka
- 2 vejce
- Mouka
- Sůl na dochucení
- Olej pro smažení
- Hranolky nebo americký brambor pro podávání
- Tatarská omáčka pro podávání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Sýr osolíme a necháme chvíli odležet.
2. Krok
Vejce rozklepneme do hlubokého talíře a rozšleháme.
3. Krok
Do dalšího talíře dáme mouku a do třetího strouhanku.
4. Krok
Hermelín nebo Edam nejprve obalíme v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Jako poslední krok můžeme opakovat obalení ve vejci a ve strouhance pro silnější obal.
5. Krok
V hrnci nebo hluboké pánvi rozpálíme dostatek oleje. Sýr smažíme, dokud nezíská zlatohnědou barvu.
6. Krok
Hotový smažák podáváme s hranolky nebo americkým bramborem a tatarskou omáčkou. Nejlepší smažák je hotový!