INZERCE
Zdroj: Canva
Šlehačková bábovka, rychlá a nádherně vláčná
Šlehačková bábovka je česká klasika, ještě o trošku lepší než klasická hrníčková bábovka. S tímto receptem budete mít bábovku krásně nadýchanou a jemnou.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 250 g hladké mouky
- 200 g krystalový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 4 žloutky
- 1 prášek do pečiva
- 200 ml mléka
- 100 g máslo
- 4 bílky
- šlehačkový krém
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutky, prášek do pečiva a mléko.
2. Krok
Přidáme rozehřáté máslo a dobře promícháme.
3. Krok
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
4. Krok
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 180°C po dobu 35-40 minut.
5. Krok
Upečenou bábovku nakrájíme na dva pláty a každý plát potřeme šlehačkovým krémem.
Vypadá skvěle..zkusím . Děkuji za recept.