INZERCE

Zdroj: Catalin Cucu from Canva

Skvělé bramborové rösti

Bramborové rösti jsou tradiční švýcarskou pochoutkou, která se perfektně hodí jako příloha k jakémukoliv jídlu. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže je ideální pro ty dny, kdy chcete něco dobrého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 velké brambory Přidáno do
  • 1 malé cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Brambory a cibuli oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2. Krok

Směs brambor a cibule důkladně vymačkejte, aby se zbavila přebytečné vody.

3. Krok

Přidejte vejce, mouku, sůl a pepř a důkladně promíchejte.

4. Krok

Na pánvi rozpalte olej. Hrst směsi brambor a cibule položte na pánvi a plochou lžící ji zploštěte.

5. Krok

Smažte na středně vysoké teplotě, dokud nejsou rösti z obou stran krásně zlatavě hnědé.

6. Krok

Hotové rösti vyndejte na ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.

7. Krok

Podávejte horké!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty