Skořicový šneci
Nejsou šneci jako šneci, tihle šneci jsou obzvláště křupaví. Recept je velmi jednoduchý, rychlý a určitě se hodí v okamžiku, kdy vás přepadne neuvěřitelná chuť na něco křupavě sladkého a nebo nečekaná návštěva.
Ingredience
- 1 listové těsto
- 100 g krystalový cukr
- 1 lžička skořice
Nejnovější letáky
Postup
Smíchejte cukr a skořici, nasypte polovinu směsi na pracovní plochu a rovnoměrně rozprostřete, položte plát těsta, poválejte válečkem na nudle tak, aby se cukr dostal do těsta. Pak posypte těsto druhou polovinou skořicového cukru, a znovu cukr zaválejte do těsta.
Uchopte těsto z delší strany a rolujte směrem ke středu, to samé z druhé strany, rolujte pomalu a snažte se lehce utahovat.
Těsto položte na pečící papír a zabalte do něj. Sepněte svorkou tak, aby těsto drželo tvar, a dejte do mrazáku na 8-10´ lehce ztuhnout.
Troubu předehřejte na 190 stupňů. Vytáhněte z mrazáku těsto a nakrájejte na kousky o síle cca 0,5 mm. Pokládejte a na plech z rozprostřeným pečícím papírem.
Vložte do trouby a pečte asi 15 minut do zlatova. Nechte vychladnout a podávejte.